На 10 януари в сградата на Пожарната в Свищов бе направен

...
На 10 януари в сградата на Пожарната в Свищов бе направен
Коментари Харесай

Районна служба пожарна безопасност и защита на населението в Свищов направи анализ на дейността си през 2022 година

На 10 януари в постройката на Пожарната в Свищов бе изработен разбор на активността на РСПБЗН – Свищов при РДПБЗН В. Търново за 2022 година. 

Гл. инсп. инж. Светлин Михайлов регистрира активността на ръководената от него Районна работа пожарна сигурност и отбрана на популацията, като акцентира положителното взаимоотношение на институцията с Кризисния център в с. Овча могила и Доброволното формирование към Община Свищов. Той посочи, че за интервала 01.01.2022 година до 31.12.2022 година в РСПБЗН са обслужени общо 200 катастрофи, против 188 за същия интервал на 2021 г. „ За да създадем действителен разбор на оперативната конюнктура на територията на общината, би трябвало да отчетем и произшествията, премахнати от „ Кризисен център ”, с. Овча Могила и „ ВПС – Свилоза ”, сподели той и добави, че през изтеклата година „ Кризисен център “, с. Овча Могила е излизал 38 пъти с пожарния автомобил, а „ ВПС Свилоза ” са взели участие в 250 бр.  дежурства при осъществяване на огневи работи на територията на „ Свилоцел ”. Като сумираме всички излизания с пожарните коли, броят на ликвидираните катастрофи на територията на общината е 237, срещу 208 за 2021 година.

През 2022 година РСПБЗН е взела участие в гасенето на пожари и други действия 200 пъти, като за благополучие,загинали и пострадали през отчетния период няма. Най-чести причини за възникналите пожари на територията на Общината са: небрежност при боравене с открит огън /с максимален дял/, техническа нередовност, късо съединяване и естествени феномени.

На годишния доклад на активността на РСПБЗН – Свищов присъстваха кметът на Свищов доктор Генчо Генчев, секретарят на Общината Любомира Петрова и директорътна РДПБЗН комисар инж. Красимир Кръстев, които също приветстваха положителната работа на Пожарната в Свищов. 

Кметът Генчев благодари за ползотворната взаимна активност сред Районната работа, Доброволното формирование, Кризисния център и Регионалната дирекция по пожарна сигурност, които по извънредно професионален и сполучлив начин си взаимодействат в грижата за сигурността на популацията. 

От своя страна комисар Красимир Кръстев също благодари на чиновниците на РСПБЗН – Свищов за високия професионализъм и акцентира, че Община Свищов е сред малкото общини, които по този начин безрезервно оказват пълна подкрепа на Пожарната служба, и сърдечно благодари на общинското управление за това.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР